Dupa o pauza destul de maricica, am revenit in lumea jucariilor mele dragi, in spatele USBmania.ro, magazinul de cadouri usb. Pentru ca imi era dor. Si cu greu imi vine sa cred ca suntem de aproape 4 ani pe piata romaneasca. A pornit ca un joc si am ajuns aici, acum… cu un magazin destul de mititel in comparatie cu unele… dar, spre deosebire de multe altele, pare-se ca am supravietuit.. Nu am avut un “business plan”, ci doar dorinta de a bucura si a ne bucura. Si ne-am trezit peste noapte antreprenori… Am facut si greseli si lucruri bune in 4 ani. Dar mergem inainte. Spre mai bine. ­čśë

Povestea USBmania aparuta in revista Belike la un an dupa lansarea USBmania (asta ar veni cam prin… 2008):

La birou. O zi ca oricare altaÔÇŽ acela┼či computer anost: un monitor care te prive┼čte rece, un mouse performant ce-i drept, ├«ns─â lipsit de culoare, o tastatur─â mult prea zgomotoas─â. Este clipa ├«n care ├«┼úi dai seama c─â lipse┼čte acel ceva care te-ar bine dispune, te-ar relaxa ┼či ┼úi-ar da chef de munc─â. Portul USB al unit─â┼úii ├«┼úi z├ómbe┼čte larg.

Oare v─â g├óndi┼úi la acela┼či lucru? O idee de o secund─â, poate un nume ales ├«n grab─â, ├«ns─â ├«nceputul unei pove┼čti. ├Än urm─â cu un an, eram doar noi doi, Alin ┼či Alexandra ┼či ideea unui magazin de ni┼č─â. Nu am avut timp s─â ne g├óndim dac─â avem curajul necesar; am cump─ârat un domeniu pe internet, am g─âsit furnizori ┼či am f─âcut o investi┼úie pe m─âsura veniturilor a doi studen┼úi. La numai patru luni de la lansare am participat la Internetics, festival de premii pentru eficien┼ú─â pe Internet, ┼či USBmania s-a aflat printre cei nominaliza┼úi la sec┼úiunea ÔÇ×magazine onlineÔÇŁ.

Ast─âzi, dup─â mai bine de un an, suntem la fel de entuziasma┼úi ┼či preocupa┼úi de a aduce mereu gadgeturi noi ┼či hazlii pe pia┼úa rom├óneasc─â. USBmania a ├«nsemnat ├«nc─â de la ├«nceput alegerea atent─â a furnizorilor, comunicarea cu clien┼úii, trasportul coletelor ├«n siguran┼ú─â, publicitate, toate lucrurile m─ârunte, aproape inobservabile pentru cei din afar─â.

Oameni de toate v├órstele, cu sim┼úul umorului ┼či atra┼či de inova┼úie, p─âtrund zi de zi ├«n lumea noastr─â. To┼úi ├«ncearc─â s─â ├«┼či amuze familia, prietenii d─âruindu-le un cadou original, uneori deosebit de util (pixul multifunc┼úional, plita cu can─â USB) alteori plin de sensibilitate (boxele buburuz─â, ma┼činu┼úa teleghidat─â destinat─â copiilor) sau farmec, mou┼čii picta┼úi cu flori ├«n culori vii (mouseul flori de cire┼č ┼či mouseul ├«n form─â de minge de fotbal pentru microbi┼čti).

USBmania nu se define┼čte ca un magazin IT, ci ca un magazin de surprize pentru cei ce petrec ore nesf├ór┼čite ├«n fa┼úa computerului.

Pentru 2011… pregatim multe surprize. Ne reinventam. Si asa, povestea continua… ­čśë

« »