Si nu numai.  🙂

Se spune ca foametea intrase in padure. Si leul, in mare incurcatura, incercand sa salveze padurea, il cheama pe urs. “Uite, ursule, o lista cu animale care ar trebui sa moara. Tu iei lista si faci ceea ce crezi de cuviinta ca trebuie facut.”

Ursul intristat ia lista. Pe drum se intalneste cu lupul.

“Ce e, ursule, ce ai?”.

“Pai, sa vezi, leul a hotarat ca unele animale trebuie sa moara. Si tu esti pe lista. Din pacate, trebuie sa te omor.” “O, nu… lasa-ma macar sa imi iau la revedere de la familie, prieteni…” Se duce lupul, isi ia la revedere de la cei dragi, se intoarce la urs si ursul il arunca in prapastie.

Apare si vulpea vesela.

“De unde fata asta asa trista, ursule?”

“Tocmai l-am omorat pe lup. Leul a hotarat ca pe vremurile astea grele unele animale trebuie sa moara pentru a salva padurea. Si urmeaza sa mori si tu.” Vulpea supusa se duce acasa, da vestea cea trista, isi ia ramas bun si se intoarce la urs care o arunca si pe ea in prapastie.

Pe drumul lui, ursul se intalneste si cu iepurasul… Ii istoriseste intreaga intamplare si cu lacrimi in ochi ii da vestea cea rea.

“Daca ma uit bine si tu esti pe lista…”

“Aoleo! Vai de mine! Si nu poti sa ma stergi?”

“Ba da…” raspunde ursul.

Pentru ca in cateva ore plec si voi fi mai rar pe internet sau la telefon… vreau sa va urez SARBATORI FERICITE alaturi de cei dragi si un Mos Craciun cu nasul rosu de frig, dar vesel si cu sacul plin de cadouri. Iar pentru noul an – cat mai mult curaj, asa cum a avut iepurasul. Curaj si intelepciune. Daca exista curaj si intelepciune exista sanatate sau speranta ca se poate obtine. Daca exista curaj, incercand marea cu degetul, se poate implini orice dorinta, ne putem dovedi noua cat de capabili suntem in viata, la munca, la scoala. Curajul ne da puterea sa gandim mai mult cu inima si sa acceptam ceea ce refuzam sa acceptam pentru ca suntem prea orbi si, culmea, ne place sa fim orbi. Intotdeauna ce pare departe sau de neatins, daca avem curaj sa vedem, sa simtim, sa auzim, ne vom da seama ca e mult, mult mai aproape.

Nimic nu dureaza o eternitate: de la sentimente si ganduri la palpabil, obiecte si oameni. Dar dureaza indeajuns. Daca avem curaj pentru a accepta asta si curajul de a ierta, de a infrunta, de a nu renunta, fara a ne gandi constant la sfarsituri in loc de inceputuri, putem fi fericiti atat cat dureaza, putemi sa ne bucuram de perioada in care dureaza. De fiecare data, de fiecare lucru, de fiecare emotie, de fiecare om din viata noastra. In fiecare clipa. In plus, se zice ca: “ce e al tau e pus deoparte”.

Incepe un an frumos. 🙂

« »