No obstinacy, ad absurdum, of hiding the coition through a glass pane with one or many objects of the shop window. The penalty consists in cutting the pane and in feeling regret as soon as possession is consummated.” – Marcel Duchamp

Daca stai sa traduci fraza de mai sus si apoi sa o intelegi, iti va lua ceva timp. Daca nu te chinuiesti un pic, pare obscena si ciudata.

Daca stai si admiri un tablou pictat de Dali, uneori iti trezeste fie teama, anxietate, alteori socheaza prin nuditatea explicita in contexte dintre cele mai anormale.


Dream Caused by the Flight of a Bumblebee around a Pomegranate a Second Before Awakening by Salvador Dalí, 1944.

Lucrurile simple la prima vedere sunt interesant de complicate cand incerci sa le desfaci in bucati si pline de esenta cand le-ai inteles, cel putin partial. Majoritatea oamenilor se pierd in multime, fara a incerca sa se diferentieze, sa participe la un “tot” cu ceea ce ii face unici. Uneori de teama ca vor fi judecati, alteori pentru ca sunt mult prea cuprinsi de cotidian. Ceea ce cred eu este ca a fi diferit completeaza cumva bucuria de a trai, te face sa privesti lucrurile altfel, sa intelegi putin mai bine toata nebunia care ne inconjoara.

Lady Gaga… parca aud injuraturi. As recunoaste ca sunt fana, dar parca mi-e teama sa nu fiu luata in bataie de joc. Glumesc, bineinteles. Nu stiu ce inseamna a fi fan. Pot doar sa spun ca imi place atitudinea extravaganta, sinceritatea, show-ul, sclipirea, imaginatia bogata. Nu inseamna ca sunt de acord cu tot ceea ce promoveaza. Insa, dincolo de aparente, reusesc sa aud o voce deosebita, sa ascult un om talentat la pian, sa vad un artist care stie sa faca spectacol. Bataia de joc, glumele de prost gust, carcotelile – fara rost.

Comparand cu videoclipurile socante pe care le scoate, cu muzica atat de comerciala pe care o produce, daca este ceva sa ma lase fara cuvinte… este clar Speechless cantata live. 🙂

« »